dilluns, 25 de novembre del 2013

Tallers de l'ETSE de la Universitat de València


L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la Universitat de València organitza uns tallers per donar a conèixer els diversos graus d'Enginyeria que s'hi imparteixen. Aquests tallers estan adreçats a alumnes de 4t ESO i Batxillerat que estiguen interessats en cursar estudis d'Enginyeria. Hi ha diversos tallers agrupats en tres àrees diferents:

Més endavant posarem un formulari per recaptar la inf

dimarts, 19 de novembre del 2013

Aplicació per a Android

Aplicació per a Android

He realitzat una aplicació per poder accedir fàcilment als blogs i pàgines del centre (Blogs com aquest, el Moodle, o el canal de Youtube del centre) amb el vostre telèfon mòbil o tableta Android. Podreu veure els enunciats de les tasques o llegir el temari (que és el que m'interasava) sense accedir a l'ordinador, d'una manera molt ràpida i senzilla.

En aquest enllaç podreu descarregar l'aplicació en fase BETA, ja que no es pot trobar al Google Play. Aquest enllaç s'actualitzarà quan hi haja una nova versió, ja que al no estar a Google Play no es pot posar amb actualització automàtica.

Recomanacions:

  • Pantalla del dispositiu amb una resolució de 800x480 píxels mínim per experimentar un funcionament òptim (amb menys resolució també funciona).
  • Si penses redactar tasques des d'ací, recomane usar tableta o un teclat per a android Bluetooth o USB.
  • No funciona en Iphone, Ipad  o qualsevol dispositiu Apple o mòbil que no tingui de sistema operatiu Android.

Instalació:

  1. Descarregueu l'aplicació des d'aquest enllaç. Si el descarregueu directament des del mòbil, s'instal·larà automàticament.
  2. Copieu l'arxiu descarregat a la targeta de memòria del vostre telèfon, com ho faríeu amb un fitxer de música, vídeo o imatge.
  3. Des del telèfon busqueu amb l'explorador d'arxius el fitxer i l'instal·leu fent-li doble clic.
  4. Ja el deuríeu tindre instal·lat i a punt per executar-lo!

dijous, 14 de novembre del 2013

Avanç en els panells solars fotovoltaics

Una cel·la solar fotovoltaica consisteix en l'aprofitament de les propietats d'una unió PN de semiconductors per a convertir l'energia dels fotons de la llum solar en energia elèctrica.
Com que el funcionament bàsic consisteix en que els fotons subministren energia als electrons i alguns d'aquests per atzar travessaran la junció PN en la direcció correcta, el rendiment és mol baix, de l'ordre d'un 15% com a molt.
Una manera d'incrementar aquest rendiment consisteix en apilar vàries cel·les solars, cadascuna d'elles optimitzades per a aprofitar una certa longitud d'ona (color) de la radiació solar, mireu la figura explicativa:


Una altra manera d'incrementar el rendiment era mitjançant l'ús de lents, espills o altres que concentren la radiació sobre la cel·la:


El que se sol fer és utilitzar una combinació de les dues tècniques per fer panells fotovoltaics el màxim d'eficients. Però apareixia un problema: cal interconnectar elèctricament les diferents capes del panell i en aquesta connexió elèctrica es perdia molta energia degut a diversos efectes que provoquen pèrdues de voltatge i, per tant d'energia.
Ara, uns investigadors de la North Carolina State University, han trobat una manera d'interconnectar les capes que no produeix pèrdues fins i tot si concentrem fins un 70.000 "Sols". La tècnica consisteix en introduir una capa molt fina d'arseniur de gali entre les cel·les apilades:

Article original.

Tipus de Turbines


Tipus de Turbines:

1-Turbines d'Acció:
-Turbina Pelton: és una de les més eficients dels tipus de turbines hidràuliques.
La turbina Pelton s'anomena una turbina "d'acció", ja que l'element impulsor (normalment aigua) s'aplica directament sobre ella per a fer-la moure.
Al voltant de tot el rodet, hi ha els catúfols amb forma de cullera doble i que són d'una gran eficiència. L'aigua es fa arribar en la direcció més idònia cap a aquests àleps a una pressió altíssima a través d'uns injectors (amb una agulla interior que en regula el cabal). És el tipus de turbina més apropiada per a grans salts d'aigua i petits o mitjans cabals, com els que hi ha a les petites centrals hidroelèctriques del Pirineu, tot i que són capaces de generar potències gens menyspreables.
Principals Característiques: