dimecres, 19 de març de 2014

LA FUSIÓ NUCLEAR CADA COP MÉS A PROP

Al National Ignition Facility dels Estats Units tenen instal·lat un gegantesc làser amb el que pretenen aconseguir crear més energia de la que consumeix aquest làser mitjançant la fusió nuclear, i pareix que ja quasi ho han aconseguit.
La instal·lació utilitzada fa ús de 192 feixos de làser que poden concentrar bilions de watts de potència en un objectiu minúscul. L'objectiu d'aquesta concentració de feixos és la fusió nuclear, procés en el qual els àtoms d'hidrogen es converteixen en àtoms d'heli. En aquest procés es genera gran quantitat d'energia, i això podria ser la solució al subministrament energètic del futur. 
Fins ara els enginyers del NIF no havien aconseguit que l'hidrogen es fusionara, i no es sabia la raó, però els experiments següents han permès saber quan aplicar tota aquesta energia i com, una cosa que per primera vegada va permetre crear heli a partir d'hidrogen. 

Aquesta nova tècnica no arriba encara al punt de la ignició, que és aquest moment en què la fusió d'hidrogen es retroalimenta per generar més i més energia, però els responsables d'aquest laboratori són molt optimistes i creuen que aquest és un altre pas fonamental en aquest camí cap a una fusió nuclear real.

Cap comentari:

Publica un comentari