dimecres, 3 de desembre del 2014

Nineteen Eighty-Four - Novel·les Sci-Fi

En relació amb el que vam estar parlar del perquè del nom "Big Brother - Gran Hermano" d'un famós programa de TV, que pren com a referent una de les novel·les clàssiques de la ciència ficció (Sci-Fi): Nineteen Eighty-Four (1984).


He trobat aquesta relació de 32 llibres de ciència ficció que tot geek deuria llegir. És una tria personal de l'autor (que per cert, la pàgina original s'anomena "How to split an atom", energia nuclear!), però llevat d'alguna mancança (p. e. la saga Pórtico, de F. Pohl i alguna d'Stanislaw Lem) i algun llibre que jo no diria que és Sci-Fi (La revolta dels animals, d'Orwell), considere prou encertada.
Per mi, les imprescindibles serien:
  1. La trilogia de La Fundació, d'Asimov.
  2. Un món feliç, d'Huxley.
  3. Somien els androïds amb ovelles elèctriques?, de Dik, en la que està basada la no menys.important pel·lícula "Blade Runner".
  4. 1984, d'Orwell.
  5. La guia de l'auto-estopista galàctic, d'Adams.
Hi han altres de les importants que a mi particularment no m'han agradat massa (El joc d'Ender, Farenheit 451, etc...) o que m'ha avorrit (Dune). Tinc pendent de llegir una que molta gent diu que és una obra mestra que ha obert un nou gènere, el ciber-punk, Neuromàntic de Gibson.

Si esteu interessats en la Sci-Fi, no deixeu de visitar el bloc Sidera Visus (pregunteu a algun company de Llatí la traducció).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada