dijous, 19 de febrer de 2015

Turbines Hidrauliques

Turbines Hidrauliques

 
 
 
Una Turbina hidràulica és una turbomàquina motora hidràulica, que aprofita l'energia d'un fluid que passa a través d'ella per a produir un moviment de rotació que, transferit per mitjà d'un eix, mou directament una màquina o bé un generador que transforma l'energia mecànica en elèctrica.
 
 
 
 

Tipus de turbines

  • Turbina Kaplan: són turbines axials, que tenen la particularitat de poder variar l'angle de les seues pales durant el seu funcionament. Estan dissenyades per a treballar amb salts d'aigua xicotets i amb grans cabals.
 
 
 
  • Turbina Pelton: Són turbines de flux transversal, i d'admissió parcial. Directament de l'evolució dels antics molins d'aigua, i en compte de comptar amb àleps o pales es diu que té culleres. Estan dissenyades per a treballar amb salts d'aigua molt grans, però amb cabals xicotets.
 
 
  • Turbina Francis: Són turbines de flux mixt i de reacció. Hi ha alguns dissenys complexos que són capaços de variar l'angle dels seus àleps durant el seu funcionament. Estan dissenyades per a treballar amb salts d'aigua mitjans i cabal mitjans.
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari