Més tard vàrem anar als tallers els quals estaven dividits en àrees diferents: química, telecomunicacions i informàtica i tecnologia. Jo concretament, amb 3 companys més de 2n de Batxiller i Juanma, professor d'Informàtica, van anar al taller de Realitat Augmentada.
La Realitat Augmentada consisteix a agafar una imatge o una escena real i afegir-hi personatges o objectes virtuals, ficticis. Aquest és un exemple d'una imatge de Realitat Augmentada.
En aquest taller vam utilitzar el programa Unity junt amb una llibreria anomenada Vuforia per a crear diverses escenes amb objectes virtuals. La Realitat Augmentada està extenent-se molt ràpidament en molts àmbits com el de la publicitat o el de vídeojocs. Nosaltres al taller vam agafar alguns objectes que ja estaven creats i ho vam configurar de tal forma que quan la càmara detecta una plantilla mostra el objecte prèviament definit. Ací deixe imatges d'alguns resultats que vam obtenir :
Com es pot observar en les imatges estic agafant un full i ensenyant-lo a la web-cam. Aquest full és la plantilla que haviem programat per a que la pantalla mostrara l'objecte fictici cada vegada que la càmera poguera detectar aquest patró.
També ens va ensenyar a utilitzar una app per a poder "jugar" amb la realitat augmentada a casa. Aquesta aplicació anomenada Aurasma permet, mitjançant la càmera del aparell, captar algunes plantilles que prèviament haurem definit (podem utilitzar el DNI per exemple) i mostrar la animació que vullgam en 3 dimensions.
Ací deixe un vídeo molt interesant de les diferents utilitats que té aquesta aplicació.
Per acabar cal dir que va ser una experiència molt interesant i alhora divertida en la que vam aprendre moltíssimes coses en un sols matí.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada