dijous, 22 de gener de 2015

Taller de Realitat Augmentada a Burjassot

La Universitat de València va oferir diversos tallers al Campus de Burjassot, concretament a l'edifici d'Estudis Tècnics Superiors d'Enginyeria, aprofitant que era època d'exàmens i moltes classes i laboratoris estaven buits. Primer ens van fer una xarrada sobre la història de la Universitat de València, les titulacions que oferta, els seus campus...
Més tard vàrem anar als tallers els quals estaven dividits en àrees diferents: química, telecomunicacions i informàtica i tecnologia. Jo concretament, amb 3 companys més de 2n de Batxiller i Juanma, professor d'Informàtica, van anar al taller de Realitat Augmentada.
  La Realitat Augmentada consisteix a agafar una imatge o una escena real i afegir-hi personatges o objectes virtuals, ficticis. Aquest és un exemple d'una imatge de Realitat Augmentada.


En aquest taller vam utilitzar el programa Unity junt amb una llibreria anomenada Vuforia per a crear diverses escenes amb objectes virtuals. La Realitat Augmentada està extenent-se molt ràpidament en molts àmbits com el de la publicitat o el de vídeojocs. Nosaltres al taller vam agafar alguns objectes que ja estaven creats i ho vam configurar de tal forma que quan la càmara detecta una plantilla mostra el objecte prèviament definit. Ací deixe imatges d'alguns resultats que vam obtenir : 


Com es pot observar en les imatges estic agafant un full i ensenyant-lo a la web-cam. Aquest full és la plantilla que haviem programat per a que la pantalla mostrara l'objecte fictici cada vegada que la càmera poguera detectar aquest patró.
També ens va ensenyar a utilitzar una app per a poder "jugar" amb la realitat augmentada a casa. Aquesta aplicació anomenada Aurasma permet, mitjançant la càmera del aparell, captar algunes plantilles que prèviament haurem definit (podem utilitzar el DNI per exemple) i mostrar la animació que vullgam en 3 dimensions.
Ací deixe un vídeo molt interesant de les diferents utilitats que té aquesta aplicació.
Per acabar cal dir que va ser una experiència molt interesant i alhora divertida en la que vam aprendre moltíssimes coses en un sols matí.


Cap comentari:

Publica un comentari