diumenge, 4 de desembre del 2016

ESTAT ACTUAL DEL STELLARATOR

A l'octubre de l'any passat es va donar per conclosa la construcció del Wendelstein 7-X, aquest és un Stellarator que tindrà la capacitat de generar energia a partir de les reaccions de fusió. S'espera que abans del 2025 puga realitzar la seua funció. 

Les últimes noticies diuen que ja s'han realitzat diverses proves i que han resultat perfectes. Més val que facen totes les proves necessàries, ja que la temperatura del seu reactor arribara fins als 100 milions de graus, a més ha costat 1000 milions d'euros. Per tant és important reduir les possibilitats d'error abans de llançament.
Altres notícies, han afirmat la possibilitat que haja pogut ser llançat a finals de novembre, però no han aparegut noves notícies. Així que haurem d'esperar.


Sincerament em costa confiar en aquest projecte, perquè encara que funcionara bé, trobe que l'energia seria insuficient per a substituir-la, i com a conseqüència haurien de construir més i costarien molts diners. Per tant no eixiria rentable. No obstant això, m'agradaria estar equivocada.


Enllaços d'on he tret aquestes informacions:

El reactor de fusión alemán Wendelstein 7-X (stellarator W7-X)
Alemania enciende por primera vez su reactor de fusión experimental de tipo Stellarator
STELLARATOR IS GERMANY’S DEVILISHLY COMPLEX NUCLEAR FUSION

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada