dilluns, 5 de desembre del 2016

Stellarator

Stellarator

Avui vaig a parlar-vós  del Stellarator, un mecanisme  qué te forma de  donut    però que te una utilitat molt important per a la ciència.
Aquest característic invent està ideat a Alemania,específicament en una universitat dedicada a la física plana  i també se està construint.El nom vertader de este mecanisme és el de Wendelstein 7-X. No és el únic reactor que se està fent perqué els francesos. també estan construïnt un altre reactor semblant,inclús els americans

I ara la pregunta del milió:Quina és la finalitat de de  este extravagant mecanisme?
Aquest és el Stellarator

Molt sencill, la finalitat de este mecanisme es produïr moltissíma  més energia que la dels actuals generadors i no produir gens de residus radioactius.
Esta la seua finalitat en poques paraules,pero ara de manera un poc més extensa el Stellarator: és el primer reactor de fusió viable per a la producció d'energia a gran escala. I el disseny de donut  que en realitat es diu  toroidal,és perqué així gràcies  a la forma de les parets  permitix dirigir el plasma hipercalent  en un fluix constant i estable.

Encara que tot açò sembla fàcil de fer, és justament tot el contrari ja qué primer s'ha  tingut que construir i una volta que està  construït tenen que fer moltes proves,ja que eixe tipus de mecanisme no s'encèn enseguida sino que primer té que passar uns anys de prova  i després si tot va bé i no tenen ningún desperfecte entonces ja se podrà anar possant en marxa este mecanisme però per aixó  encara falta uns cuants anys.


Respecte a les meues impressions respecte a este mecanisme jo considere que si els científics aconssegueixen que tot vaja bé este mecanisme, pot produir coses molt bones per a la societat i per al món , peró també per una part  negativa que per a qué este mecanisme substituisca els reactor nuclears actuals(que és lo que se vòl aconsseguir) tardarà uns cuants anys per lo cual encara continuaràn produïnt residus radioactius.Entonces jo diria que s'espabilaren un poc en este camp científic que fa molta falta per  a la societat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada