divendres, 9 de desembre del 2016

Stellarator

STELLARATOR


L'stellarator és un reactor experimental per fusió per confinament magnètic. El camp magnetic que ha de confinar el plasma requereix una component toroidal i una altra poloïdal per a evitar els efectes de deriva magnètica, que apareixen principalment per l'existència d'un gradient transversal de camp magnètic i per la curvatura de les línies de camp



Ara mateix Alemania s'ha posat davant de molts països fent el primer reactori viable per a la producció d'energia a gran escala. El seu reactor tipo stellarator es diu Wedelstien 7- que ha sigut capaç de crear un nuvol de plasma durant una fracció de segon.

Encara que tot açò sembla fàcil de fer, és justament tot el contrari ja qué primer s'ha  tingut que construir i una volta que està  construït tenen que fer moltes proves de seguritat perque quant el reactor esta actiu la temperatura que arriba alinterior es de molts millos de graus.

Jo crec que aquest projecte encara deuria de millorar-se molt i se que en menys de 50 anys aquest tipus de reactors de fusió seran completament viables i renovables.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada