dissabte, 12 de desembre del 2015

Reactors nuclears

Tipus de reactors:
GCR(Gac Carbonic):Un reactor refrigerat per gas o GCR va ser un reactor nuclear que utilitzava grafit com a moderador de neutrons i anhídrid de carboni com a refrigerant . Encara que existeixen altres tipus de reactors refrigerats per gas , l'acrònim GCR es refereix a aquest tipus en particular de reactor nuclear.



Aigua Pesada:Un reactor d'aigua pesada pressuritzada és un tipus de reactor nuclear que fa servir aigua pesada ( òxid de deuteri, D2O ) a alta pressió com a moderador de neutrons i com a refrigerant . Com a combustible utilitzen urani natural . L'aigua pesada es manté sota pressió , el que permet augmentar la seva temperatura sense arribar a l'ebullició , i així poder transportar més calor des del cor del reactor fins a la turbina , com en els reactors d'aigua a pressió ( PWR ) i de manera oposada als reactors d'aigua en ebullició ( BWR ) .

Grafit: El reactor està format en un enorme bloc de grafit , que mesura 24 peus per cada costat , envoltat de diversos peus de ciment d'alta densitat com un escut per a la radiació. El bloc està travessat per 1.248 canals horitzontals tallats amb diamant en els quals files de lingots cilíndrics urani formaven llargues barres. L'aire de refrigeració circulava a través dels canals per tots els costats dels lingots . Després d'un període de funcionament , els operadors col·locaven nous lingots als canals des de la façana de la pila i els lingots irradiats queien per la paret posterior a través d'una tremuja a una galleda submergit en aigua. Després de diverses setmanes en l'emmagatzematge sota l'aigua , per permetre la disminució de la radioactivitat, els lingots es lliuraven a l'edifici de separació química.

 Nous tipus tecnologicament avançats:
Neutrons rápids: Un reactor de neutrons ràpids o simplement reactor ràpid és una categoria de reactor nuclear en què la reacció en cadena de fissió és sostinguda per losneutrones ràpids. Un reactor d'aquest tipus no es requereix un moderador de neutrons, però ha d'usar un combustible que sigui relativament ric en material fissible quan se'l compara al requerit per un reactor termal .
Reactor RBMK: RBMK és l'acrònim de Reaktor Bolshoy moshchnosti kanalniy que significa " reactor ( de) gran potència ( del tipus ) canal" , que descriu un tipus de reactor nuclear ara obsolet que va ser construït únicament per la Unió Soviètica. El 2004 hi havia encara varis en funcionament però ja no hi havia plans per construir més, i els que segueixen en operació estan sota pressió internacional perquè es tanquin .

Reactor basat en accelerador (Carlo Rubbia):Un reactor subcrític és un reactor de fissió nuclear que produeix la fissió sense arribar a la criticitat . En lloc de mantenir una reacció en cadena , un reactor subcrític utilitza neutrons addicionals d'una font externa. Un reactor acoblat a un accelerador de partícules per a producció de neutrons per espalación es denomina " Accelerator - Driven System" ( ADS ) , traduït habitualment com a Sistema accionat per accelerador o bé Sistema assistit per accelerador.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada