dilluns, 2 d’octubre del 2017

Unitats de Força en el sistema CGS

Quina serà la unitat de força del sistema CGS, expressada en termes de les unitats fonamentals d'eixe sistema?
La unitat s'anomena dyna i són gif.latex?g\frac{cm}{s}^{2}.
Rep algun nom propi? Quin? Saps quina és la etimologia (origen de les paraules) d'eixe terme?
La seua etimologia és el nom de la força e grec.
Series capaç de calcular el factor d'equivalència? (és a dir quantes dines són 1N). Fixa't que dic "calcular" no trobar o esbrinar.
gif.latex?\left&space;[&space;F&space;\r
COM FER-HO?

diumenge, 11 de juny del 2017

El 13 de maig que va caure dissabte, es va celebrar a València el desafio robot que es un event que fan per als més  interesats en el tema de la robótica.

L'institut de l'IES Gregori Maians ens hem presentat amb 3 robots que vas ser Anduin el de Vicent i Robert, Mega-Mayans el de Carla i Salva y per ultim DonDino de Andrei i meu.

Anduin va guanyar la primera ronda y per mala sort va competir amb Mega-Mayans y en eixe moment va fallar Mega-Mayans i no sabiem perque va ser, i DonDino va guanyar fins estar a quarts de final, però també vam tindre bastant sort perqué el primer equip contra el que en tocava no es va presentar, el segon si que es va presentar y va ser molt emocionant la batalla, y el tercer combat al principi estava guanyat però volien altra oportunitat perqué no anava bé el seu robot.

M'ha agradat molt l'experiència i he aprés moltissim d'aquests desafios i lo mes importat es que hem estat tota la clase i ens ho em passat genial.

divendres, 9 de juny del 2017

Desafio Robot


 DESAFIÓ ROBOT 2017




Desafío Robot es un evento educativo de referencia, sobre robótica, en el que se reúnen durante un día, aficionados a la robótica, estudiantes y profesores de centros escolares de Primaria de 2.º y 3.er ciclo, Secundaria, Bachillerato y Ciclos Formativos, en el Museu de les Ciències. 

A través de él se promueven vocaciones científico-tecnológicas entre los más jóvenes. Asimismo, se fomenta una visión amplia de la robótica en la que intervienen no solo el conocimiento y las habilidades técnicas, sino también la creatividad o valores como el trabajo en equipo y el esfuerzo.

Este año los alumnos de la clase de Tecnología Industrial fuimos los encargados de crear tres robots para competir en el desafió robot en el museo de las artes y las ciencias. 

A lo largo de este trimestre en el cual estabamos fabricando los robots fue muy intensivo y a la vez también muy curioso porque había cosas que nos sorprendía de como hacer un robot y poder manejarlo desde tu mobil , que eso nos sorprendió y intusiasmo mucho.
Resultat d'imatges de DESAFIO ROBOT 2017

Desafio Robot 2017

El Desafio Robot d'aquest any es va celebrar a València, en la Ciutat de les Arts i les Ciencies, el dissabte 13 de maig de 2017, aquest any hi ha hagut una carència de participants a causa de que va ser en el cap de setmana crec jo.

El IES Gregori Maians va portar 3 robots per a la competició de velocitat, Anduin, DonDino i Mega-Mayans, la cual consistia en una pista simètrica a dos eixos, en la cual es colocaven dos robots, un a cada costat i es posaven a prova per a vore quin ''agafava'' a l'altre i aixi guanyava la ronda.

Dos dels tres robots es van eliminar en la primera ronda, pero un va arribar a cuarts, eixe va ser Anduin, el robot de Robert i Vicent.

El ambient estava be i la competició es anava animant cada vegada que ens acontavem mes a la final.

El guanyador va ser un xic amb un robot blau amb placa de circuits integrats fabricada a xina.

Quan es va acabar la competició vam anar a dinar i despues cap a Oliva.

Aques es un video fet per el nostre profesor sobre la competició:

dimecres, 7 de juny del 2017

Desafio Robot 2017

El dia 13 de maig es va celebrar a Valencia el Desafio Robot , este any va ser un dissabte y por aquesta raó va haver menys participants pero igualment hi havia molt de nivell pero estaven els alumnes de moduls que es pasen el any fent el robot.

Nosaltres vam tenir 3 robots : Anduin,DonDino i per ultim Mega-Mayans, este any vam quedar molt be ja que cada robot va guanyar al menys una ronda, menys el el Mega-Mayans que va  tindre un error i es va aposar a donar voltes.

En general va estar molt be la excursion i per ultim vam anar al centre comercial per a dinar.



Açi teniu un video resumen:




dissabte, 3 de juny del 2017

DESAFIAMENT ROBOT 2017



DESAFIAMENT ROBOT 2017

El dissabte 13 de maig el curs de 1r de batxiller de tecnologia industrial varem anar a València al Museu de les Arts i les Ciències on varem participar en unes persecusions on un robot deuria de caçar a l'altre.

Van participar tres robots un veterà i els altres dos nous, els dos nous es deien: Megamaians i Anduin i l'antic es deia: Dondino. La primera ronda ens tocava entre nosaltres, el Megamaians contra el Dondino, però el Anduin va anar contra uns de FP que no van acudir a la ronda i es van quedar desclassificats i Dondino va guanyar a Megamaians per sort, ja que, Megamaians es va pegar la volta i va anar de cara a Dondino.

Finalment Dondino, el robot que menys ens esperavem que arribar més llunt, va arribar a quarts i va pedre contra qui finalment seria el vencedor de la competició. També hi havien diferents tipus de competicions com per exemple els de drons, competicions de LEGO i inclus competicions de zumo en les quals es tractava d'expulsar al robot contrari per a poder guanyar la ronda.

A sigut una gran expèriencia molt divertida i m'agradaria tornar a repetir-la.
Acì vos deixe un xicotet resum de la nostra participació.  



Desafiamnet Robot


Desafiament Robot



Aquest últim trimestre el que ens hem ensenyat a construir un robot amb l'ajuda del arduino, açó consistia en programar el arduino per a que este realitzara una ordre,en aquest cas l'ordre consistia en que el robot seguira una línia que hi havia en el circuit i que intentara anar el més ràpid posible,
I el nostre professor ens va propossar participar en un desafiament robot, que consistia en dols entre dos robots per vore qui acaçava a l'altre,entonces nosaltres entussiasmats en aquest desafiament va fefr tres robots amb les nos de:Dondino,Megamaians i  Anduin,per realizar-los vàrem tindre unes cuantos complicacions però el postre entusiasme era tan gran que les van superar sense ningún problema.


Entonces ens vàrem plantar en la Ciutat de les Arts i les Ciències dispostos ha quedar molt amunt en la classificació del Desafiament,cuan va començar el desafiasen un dels nostres robots es va maretjar i degut a açó va pedre contra un dels nostres robots,entoces el robot que va guanyar contra el que es va maretjar i latre varen passar en la cual van eliminar a un altre dels nostres però les nostres esperançes encara continuaven perqué un dels nostres robots va arribar a quarts on desgraciadament va pedre contra el que seria el guanyador del desafiament.I per concloure aquest meravellos aconteiximent varém anar a un centre comercial ha celebrar-ho.


En conclusió ha sigut una bona expériencia en la cual es hem ensenyat a programar i a fer un robot.

diumenge, 21 de maig del 2017

Desafiament Robot 2017

El dissabte dia 13 de maig, es va celebrar un any més el Desafiament Robot a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València.
Aquest any ens presentavem amb tres cotxes: Dondino, Anduin i Megamaians(el meu). varem estar uns dos mesos per a fer-los, i varem aprendre moltes coses.
Quan vam arribar a Valencia vam vore que hi havia poca gent a comparació dels altres anys, però ja ens ho esperavem ja que este any havia caigut dissabte. Al anar a les pistes vam saber ja que no anavem a guanyar, per que hi havien dos cotxes que corrien moltissim, i persupost, un d'eixos dos va guanyar. Vam probar els cotxes i tot anava be, i en un principi, el meu cotxe era el més ràpid dels nostres i el que més possiblitats de guanyar algo tenia.

Vam començar el desafiament i en la primera ronda ens tocava Anduin contra Megamaians, i no sabem per que, però el Megamaians es va pegar la volta i sen va anar cara Anduin jajajajajaja. Després, al Anduin el va eliminar en la següent ronda. I com no, va pasar algo que no esperavem, el Dondino que era el cotxe ell i el menos pensavem que faria algo, va ser el que més va durar i va arribar a quarts.

Apart del nostre estil, lliure persecucio, també hi haven altres com: persecució LEGO, zumo, efecte domino, drons, etc.

dilluns, 6 de març del 2017

Visita tallers Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la UV

Visita talleres Escuela Técnica Superior de Ingenieria de la UV


El pasado 24 de Enero de 2017, alumnos de 4º ESO y 1ºBatchillerato hicieron una visita a los talleres de la Escuela Técnica Superior de Ingenieria de la UV.

La Universidad de Valencia reúne sus titulaciones y sus especialistas en ingeniería en l'Escola Técnica Superior d'Enginyeria, ETSE- UV, situada en el campus de Burjassot-Paterna.
A partir del curso 2010-2011 l'ETSE-UV ha implantado seis nuevos grados adaptados a l'Espai Europeo d'Educació Superior:

Grado en Ingeniería Química Grado en Ingeniería Electrónica Industrial 
Grado en Ingeniería Electrónica de Telecomunicación 
Grado en Ingeniería Telemática 
Grado en Ingeniería Informática 
Grado en Ingeniería Multimedia
Doble Grado en Telecomunicación:Ingeniería Telemática e Ingeniería Electrónica de Telecomunicación

En el campo de la investigación, l'ETSE-UV cuenta con varios grupos d'investigació consolidados en sus departamentos: Informática, Ingeniería Electrónica e Ingeniería Química, así como estrechas relaciones con Institutos d'Investigació como l'Institut de Robótica y TIC, con importantes proyectos d'investigació aplicada y contratos y convenios con empresas e instituciones en el ámbito de la ingenenieria.

Yo, no pude ir a la excursion por temas personales, pero por lo que he visto en los Blogs de mis compañeros, se lo pasaron bien aprendiendo lo que mas les gusta, por ejemplo, obteniendo aceites esenciales, trabajando en el desarrollo de videojuegos... SI tuviese otra oportunidad de ir, no me lo perderia..

Resultat d'imatges de Escuela Técnica Superior de Ingenieria de la UV.Resultat d'imatges de Escuela Técnica Superior de Ingenieria de la UV.




Resultat d'imatges de Escuela Técnica Superior de Ingenieria de la UV.






dimecres, 1 de març del 2017

Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la UV



El passat 24 de gener els alumnes de 4t d'ESO i 1er de Batxillerat varen  realitzar uns tallers relacionats amb el que s'estudia allí. Jo desafortunadament no vaig poder realitzar l'excursió però si que puc contar-vós que es pot estudiar en aquesta universitat i que es el que van visitar els nostres companys.

Aquesta escola es tracta de campus que hi ha a Burjassot-Paterna  que va habilitar la Universitat de Valencia per a poder fer les titulacions i especialitzacions en les enginyeries que la gent estiga estudiant.

dimarts, 28 de febrer del 2017

Visita tallers Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la UV

El dia 24 de gener els alumnes de 4t d'ESO i primer de batxillerat  del IES Gregori Maians varem anar a la ETSE de la UV, al campus de Burjassot, per fer uns tallers entre els cuals estaven: obtenció d'olis essencials, desenvolupament de videojocs, gestió de portals web, realitat augmentada, etc..

La ETSE és un centre docent de la Universitat de Valencia que impartix diferents estudis técnics. Es troba a Burjassot i es va fundar en 2003. En aquest centre pots estudiar: informatica, multimedia, electronica industrial, telecomunicacions, tecnologia quimica i processos industrials.



Quan varem arriar allí, ens van portar a un aula on ens van fer una xicoteta explicació de que era la ETSE, el que es podia estudiar allí, etc... Emn acabar, ens varem separar ens grups per anar al taller que ens corresponia a cada u, en el meu cas el de realitat augmentada.
En el taller de realitat augmentada, varem començar usant el moil per poder veure damunt les marques(s'anomena així al objecte que utilitzes per a projectar la imatge damunt d'ell) imatges, o videos que nosaltres feem desde una aplicacio anomenada Aurasma. El que es veia era el mateix que en el joc de PSP anomenat Invisimals o en el joc de Pokemon Go, coses en el nostre entorn que podiem veure utilitzant la camara del movil.
Després, varem utilitzar programa el Unity amb el odenador per a poder projectar amb  la we cam del ordinador sobre les marques unes tases, un baló que es menejava si el tocaves i un rascacels. Per a acabar, utilitzant aço que haviem apres, ens varem fer unes mascares que ens podiem posar i veureles al odenador mitjançant ela web cam.

dimecres, 22 de febrer del 2017

Visita tallers Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la UV.

Visita tallers Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la UV.




Resultat d'imatges de etse

La ETSE tiene como objetivo estratégico que sus alumnos profundicen en el conocimiento de una organización empresarial, para ser capaces de combinar los conocimientos teóricos con los de contenido práctico, constatar la teoría adquirida en el aula y, de este modo, al término de sus estudios, disponer de una mínima experiencia previa a su incorporación al mundo profesional.

diumenge, 19 de febrer del 2017

Visita tallers Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la UV


TALLER DE DESENVOLUPAMENT DE VIDEOJOCS

dimarts, 14 de febrer del 2017

VISITA A L'ETSE DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA (Obtenció d'olis essencials)

El passat dia 24 de gener, els alumnes de 4 d'ESO i 1r de Batxillerat acudirem a una sèrie de tallers organitzats per l'ETSE de la Universitat de València, en el campus de Burjassot. Aquests tallers englobaven les assignatures d'informàtica, tecnologia industrial i química. Una vegada allí, abans d'anar-nos-en al taller que ens corresponia a cadascun, ens explicaren quines instal·lacions hi havia en aquest campus i quins graus impartien. Per a fer-ho ens posaren aquest vídeo, mentre una xica ens anava explicant. Una vegada acabada aquesta presentació, ja ens van portar al taller que ens havien assignat. A mi em va tocar el d'obtenció d'olis essencials.