dissabte, 14 de novembre de 2015

George Boole

En el 'doodle' que dedica aquest el 2 de novembre
 a aquest científic ,Google ha penjat a sota
 de cada una de les lletres del seu logotip
sentències lògiques basades en l'àlgebra de Boole
 i que usen els informàtics per a la programació

George Boole, va ser un científic clau per al desenvolupament del gegant tecnològic. Aquest matemàtic va ser inventor de l'àlgebra de Boole, que està en la base de l'aritmètica computacional moderna: "És just dir que sense George Boole, no hi hauria Google"

L'àlgebra de Boole pot aplicar-se directament a la teoria de conjunts. També s'aplica a la lògica , on el conjunt en qüestió té només dos elements , corresponents als valors de veritat ( veritable i fals ) , i les dues operacions són la conjunció ( Y ) i la disjunció ( O ) . Aquesta versió de l'àlgebra de Boole va tenir insospitades aplicacions en la commutació telefònica i en els computadors electrònics, que treballen també amb entitats que només poden prendre dos valors possibles , que usualment es representen mitjançant els números 0 i 1.
Un exemple clar de com obtenir el número binari d'un número decimal. 
Un exemple clar de com obtenir el número decimal d'un número binari.Google li va dedicar aaquesta frase:A very happy 11001000th birthday to genius George Boole! que significa: Feliz 200 cumpleaños al genio George Boole en binari.

Cap comentari:

Publica un comentari