dijous, 19 de novembre del 2015

GEORGE BOOLE

George Boole va ser un matemàtic i filòsof anglés.
Com a inventor de l'àlgebra de Boole, la base de l'aritmètica computacional moderna, Boole és considerat com a un dels fundadors del camp de les ciències de la computació. El 1854 va publicar "An Investigation of the Laws of Thought" on desenvolupava un sistema de normes que li permetien expressar, manipular i simplificar arguments de problemes lògics i filosòfics que admetien dos estats (cert i fals) a través de procediments matemàtics. A partir de les seues teories es creu que els problemes d'àlgebra que escrivia eren la base de l’aritmètica computacional moderna.


George Boole, ha sigut homenatjat per Google en el 200 aniversari del seu naixement, amb la publicació d'un original 'doodle'.



Il·lustra la famosa fórmula de portes lògiques, que són utilitzats en la informàtica i les derivades de les funcions de Boole. La primera "G", seguit dels dos zeros, a continuació, la "L" i "E" al logotip de Google s'il·luminen basa simultàniament a les portes lògiques donat just sota d'ells.

Era ben conegut per la lògica de Boole, una teoria de les matemàtiques en la qual totes les variables són o bé "Veritable" o "Fals", o "On" o "Off". També va crear un tipus d'àlgebra lingüística, ara conegut com àlgebra de Boole, on les tres operacions més bàsiques dels quals són "I", "O" i "NO".



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada