diumenge, 22 de novembre del 2015

STELLARATOR


STELLARATOR



El  Wendelstein 7-X és un reactor de fusió termonuclear per confinament magnètic, el qual s'ha intentat que assolisca el punt d'equilibri, és a dir, que aconseguixca la mateixa energia o més que la que utilitza per a produir-la.  Açò seria un gran avanç en la producció d'energia ja que la fusió d'àtoms pesats produeix quatre vegades més energia que la fissió i, a més, no és tan contaminant.

COM FUNCIONA?

 Aquest reactor el que fa es calentar el plasma a més de 35.000.000ºC i es transportat amb bobines magnètiques a través del reactor. Els reactors de fusió solen sostindre aquesta energia durant uns 6 minuts però els creadors del Stellarator tenen l'esperança de mantindre'l 30 minuts, açò suposaria una millora del rendiment dels reactors de fusió.
ESTRUCTURA STELLARATOR


QUINS PROBLEMES TÉ?

L'Stellarator, a diferència dels Tokamaks(reactor nuclear anterior al W7-X), té un diseny complicat i requereix una gran precisió per a aconseguir el correcte confinament del plasma, a més de l'alt cost de manteniment. Però a pesar d'això és un mètode d'extracció d'energia que podria substituir les actuals fonts convencionals pròximes a esgotar-se.
ESTRUCTURA TOKAMAK


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada