diumenge, 1 de novembre de 2015

PILES COMBUSTIBLE


PILES DE COMBUSTIBLE

   Les piles de combustible són dispositius electroquímics capaços de produir corrent elèctrica a partir de reaccions químiques entre el combustible i l'oxigen que després es subministraràn a un dispositiu extern. • QUINA DIFERÈNCIA HI HA ENTRE UNA PILA CONVENCIONAL I UNA DE COMBUSTIBLE?
      La diferència principal entre els dos tipus de piles és, principalment , que les convencionals sols almacenen el combustible i el consumeixen fins que aques s'acaba, en canvi, les de combustible reben els reactius continuament de l'exterior
 • VENTATGES:
 1. El procés té un gran rendiment
 2. No provoca un gran impacte ambiental ya que no emiteixen CO2 
 3. Poden utilitzar combustibles renovables 
 4. etc.
 • DESVENTATGES:
 1. Alts preus
 2. Dificultat de trobar hidrògen com a combustible
 3. Curta vida útil (entre altres)
 • COM FUNCIONEN?

     Una pila de combustible consisteix en un ànode en el qual s'injecta el combustible i un càtode on es subministra un oxidant (sol ser oxigen). Ambdues parts separades per un electròlit iònic conductor.
     El que fa la pila és unir els gasos (hidrògen i oxigen) i, a partir de la reacció química, obtindre corrent elèctrica.
     La fórmula seria la següent:
2H2 + O= 2H2O


 • PILES DE COMBUSTIBLE A L'ACTUALITAT:


     Actualment les piles de combustible, igual que moltes altres energies provinents de l'hidrògen, és una font viable d'energia principalment degut a la cada vegada major escassetat de combustibles fòssils i també per la seua escassa contaminació.
     Però fins que no desenvolupem el mètode de obtindre hidrògen més fàcilment les piles de combustible no s'utilitzarà tant com es podria.
    

Cap comentari:

Publica un comentari